Coaching in Wageningen, wandelcoaching en online coaching

Zin. Intentie. Bezieling.

Het gevoel dat je meer vanuit je persoonlijke interesses en waarden wilt leven. Meer aandacht voor wat er voor jou écht toe doet. Losbreken van de waan van de dag. Toe aan meer verdieping in jezelf en meer intentie en zingeving in je leven.

Als ik in één zin zou samenvatten waar mijn coachcliënten op dit thema naar verlangen, zou dat zijn:

Dat ik bewust, met richting en intentie leef – en écht in verbinding met mezelf ben.

Meer zingeving, bezieling en betekenis

Leven met intentie.

Sleur. Gebrek aan verdieping. Het gevoel stil te staan in je persoonlijke ontwikkeling. De nieuwsgierigheid: wat zit er nog meer in mij verstopt? Wat valt er nog te ontdekken in het leven?

Soms kom je op het punt dat je behoefte hebt aan méér. Meer zingeving, groei, intentie. Misschien ben je het zat om in de waan van de dag of op de automatische piloot te leven. Je vraagt je af of je wel de dingen doet die voor jou écht belangrijk zijn. Of je merkt dat je je leven niet genoeg inricht vanuit je talenten, aarden en interesses. Je voelt het knagen. ‘Oh, weer een jaar voorbij.’ ‘Is dit het nou?’ En nee, dit is geen verwend gezeur of hip gedoe. Want steeds meer mensen komen simpelweg tot de conclusie dat het ook anders kan – hoe we leven, hoe we werken. Met meer intentie, bevlogenheid, creativiteit, verbinding.

Gelukkig maar. Want wat je wél wilt? ’s ochtends wakker worden met het gevoel dat je op het goede pad zit. Dat je echt (bij) jezelf bent. Je wilt positieve energie ervaren, je bewustzijn vergroten, mogelijkheden zien. Je wilt er zín in hebben; zin om te leven vanuit waar voor jou om draait. Zoals liefdevolle relaties hebben, avonturen beleven, bijdragen aan deze wereld en dingen leren. Maar ja: waar begin je?! Hoe pak je het aan? En hoe maak je er tijd voor vrij?

Daar helpt coaching bij. Je leert meer over jezelf, ontdekt wat je nog tegenhoudt en brengt extra verdieping in je leven. Je komt, kortom, dichter bij jezelf. En daar blijkt het ineens best goed vertoeven!

Mooi hoe ik mijn weg beter in kaart heb weten te krijgen door middel van de oordeelloze vragen die Elianne mij stelde. Vragen die me hielpen te ontdekken wat blijkbaar ergens in mij al verborgen lag, maar wat ikzelf nog niet kon zien. Naast de vragen heeft zij me ook heel waardevolle suggesties en andere zienswijzen voorgelegd, die me zeker ook geholpen hebben in mijn zoektocht. Ik ben Elianne dan ook oprecht dankbaar voor al haar volledige aandacht, wijsheid, verkregen inzichten en hulp bij mijn verdere stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling!!!

Joris

Een inspirerend traject in persoonlijke ontwikkeling. Wat ik erg sterk vond aan het traject was het enthousiasme, de betrokkenheid en kundigheid van Elianne. Ik vond het echt een leuk en leerzaam traject, en ben echt geïnspireerd. Het ‘vuurtje’ is aan hoor, en die blijf ik warm houden!

Sophie

Dit is volgens mij dus dé vraag waar het bij creatief leven helemaal om draait: heb je de moed om naar buiten te treden met de schatten die binnen in jou verborgen liggen?

Bezielende coaching

Als je me vraagt waar het leven volgens mij om draait, dan denk ik als eerste aan: bezieling. Want je kunt nog zoveel gedaan krijgen of ‘succes’ hebben: als je niet leeft vanuit je kern, leef je maar half. En ja: ik ken zelf het verschil tussen onbezield en bezield zijn, tussen leven zonder en mét intentie. 

Ik geloof dat het goed is dat ik beide kanten heb ervaren. Want wat blijkt: míjn bezieling bestaat deels uit het het aanwakkeren van bezieling in anderen! Dat is mijn pad blijkbaar.

Bezield leven gaat volgens mij over in contact zijn met jezelf en vanuit daar met de wereld. Het gaat ook over bewustzijn; daardoor ervaar je het leven voluit, ontdek je wie je bent en wat je wilt beleven, bijdragen en creëren op deze aardbol. Je leeft oprecht, authentiek, aanwezig.

Door jezelf uit te dagen, realiseer je vervolgens die verlangens. Je groeit als persoon en ervaart richting en voldoening.

En dat is een geweldig gevoel.

Coaching Wageningen & online: zo werkt het

Ik geloof in maatwerk. Iedereen heeft een unieke levenssituatie, achtergrond,  persoonlijkheid en coachvraag – dus waarom iedereen in één template proberen te stoppen?

Concreet betekent dit dat we eerst een (gratis en vrijblijvende) kennismaking hebben, waarin we jouw coachvraag verkennen en kijken of het klikt. Afhankelijk van de precieze coachvraag en een wederzijdse ‘go’, kijken we samen welke invulling – duur, timing, frequentie – van het traject wenselijk is. Om je een idee te geven: vaak vindt een traject gericht op meer bezieling plaats in vier sessies van anderhalf uur. Maar dit is is dus afhankelijk van wat nodig en gewenst is.

Afhankelijk van de precieze coachvraag, kijken we welke methode passend is. Eén methode die ik binnen het thema Meer Bezieling gebruik, is dievan Adriaan Hoogendijk (Bezielend Coachen). Dit is een warme, bijzondere (en leuke!) werkwijze die bekend staat om zijn diepgang en persoonlijke aard. En die écht tot de kern komt, zodat je (nog) beter ontdekt wie je bent, wat je wilt, wat er voor jou toe doet en hoe je daar iets mee kunt in je leven.

Enkele technieken en modellen die ik verder gebruik:

  • Voice Dialogue
  • Werken met Bezielingsplaten
  • Systemische werkwijzen en oefeningen
  • NLP
  • Biografisch coachen
  • De Elementenvierhoek
  • Enneagram
  • Werken met subpersoonlijkheden
  • Intuïtief coachen
  • Natuurlijk andere technieken (zoals oordeelvrij luisteren, spiegelen en vervelende vragen stellen.)

Deze sessies vinden plaats in Wageningen, via wandelcoaching nabij Wageningen of via online coaching. Een combinatie van online en offline is ook mogelijk. Tussen de sessies door maak je thuis opdrachten.

Mijn kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching heb ik ontwikkeld via een scala aan leraren, informatiebronnen en trainingen, met specifiek op gebied van levensgeluk en bezieling de CPION-gecertificeerde post-hbo opleiding Bezielende Coaching bij Hoogendijk Coaching Instituut, die ik in combinatie met een opleiding tot Bezielend Loopbaancoach heb gevolgd.

Coaching_Wageningen
Coaching_Wageningen