(wandel)coaching Wageningen en online coaching

Zin. Intentie. Bezieling.

Het gevoel dat je meer vanuit je persoonlijke interesses en waarden wilt leven. Meer aandacht voor wat er voor jou écht toe doet. Losbreken van de waan van de dag. Toe aan meer verdieping in jezelf en meer intentie en zingeving in je leven.

Als ik in één zin zou samenvatten waar mijn coachcliënten op dit thema naar verlangen, zou dat zijn:

Dat ik bewust, met richting en intentie leef – en écht in verbinding met mezelf ben.

Meer zingeving, bezieling en betekenis

Leven met intentie.

Sleur. Gebrek aan verdieping. Het gevoel stil te staan in je persoonlijke ontwikkeling.

Soms kom je op een punt in je leven waarop je behoefte hebt aan méér. Meer zingeving, groei en intentie. Misschien ben je het zat om in de waan van de dag of op de automatische piloot te leven. Je vraagt je af of je wel de dingen doet die voor jou écht belangrijk zijn. Of je merkt dat je je leven niet genoeg inricht vanuit je talenten en interesses. Je voelt het knagen. “Oh, weer een jaar voorbij.” “Is dit het nou?”

Wat je wél wilt? Bezield leven. Je wilt ‘s ochtends wakker worden met het gevoel dat je op het goede pad zit. Dat je bij jezelf bent. Je wilt positieve energie ervaren, bewust zijn en mogelijkheden zien. Je wilt er zín in hebben; zin om te leven vanuit waar voor jou écht om draait. Zoals liefdevolle relaties hebben, avonturen beleven, bijdragen in deze wereld en leren en groeien. Maar ja: waar begin je?! En hoe maak je er tijd en aandacht voor vrij?

Daar helpt coaching bij. Je leert meer over jezelf en brengt verdieping in je leven. Je creëert meer intentie, richting en zingeving. Een coach spiegelt je bovendien en kijkt met een frisse blik mee, waardoor je ziet wat je eerder nog niet zag. Zo doe je nieuwe inzichten op, kom je dichter bij jezelf en ontstaan ideeën die je anders misschien niet bedacht had.

Mooi hoe ik mijn weg beter in kaart heb weten te krijgen door middel van de oordeelloze vragen die Elianne mij stelde. Vragen die me hielpen te ontdekken wat blijkbaar ergens in mij al verborgen lag, maar wat ikzelf nog niet kon zien. Naast de vragen heeft zij me ook heel waardevolle suggesties en andere zienswijzen voorgelegd, die me zeker ook geholpen hebben in mijn zoektocht. Ik ben Elianne dan ook oprecht dankbaar voor al haar volledige aandacht, wijsheid, verkregen inzichten en hulp bij mijn verdere stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling!!!

Joris

Een inspirerend traject in persoonlijke ontwikkeling. Wat ik erg sterk vond aan het traject was het enthousiasme, de betrokkenheid en kundigheid van Elianne. Ik vond het echt een leuk en leerzaam traject, en ben echt geïnspireerd. Het ‘vuurtje’ is aan hoor, en die blijf ik warm houden!

Sophie

Je zal nooit in staat zijn om te ontsnappen uit je hart. Dus het is beter om te luisteren naar wat het te zeggen heeft.

Een persoonlijke noot

Bezielende Coaching

Als je me vraagt waar het leven volgens mij om draait, dan denk ik als eerste aan: bezieling. Want je kunt nog zoveel gedaan krijgen of ‘succes’ hebben: als je niet leeft vanuit je kern, leef je maar half. En ja: ik ken zelf het verschil tussen onbezield en bezield zijn, tussen leven zonder en mét intentie. 

Ik geloof dat het goed is dat ik beide kanten heb ervaren. Want ik blijk nu net bezield te raken van het aanwakkeren van bezieling in anderen! Dat is mijn pad blijkbaar.

Bezield leven gaat volgens mij over in contact zijn met jezelf en vanuit daar met de wereld. Het gaat ook over bewustzijn en jezelf uitdagen. Door je bewust te zijn ervaar je het leven, ontdek je wie je bent en wat je eigenlijk wilt beleven, bijdragen en creëren op deze aardbol. Je leeft oprecht, authentiek, aanwezig.

Door jezelf uit te dagen, realiseer je vervolgens die verlangens. Je groeit als persoon en ervaart richting en voldoening.

En dat is het ultieme gevoel. Als je het mij vraagt.

Methode & praktische zaken

Zo werkt het

Afhankelijk van de precieze coachvraag, kijken we samen welke methode het meest passend is. Eén methode die ik binnen het thema Meer Zingeving veel gebruik, is die van Adriaan Hoogendijk (Bezielend Coachen). Dit is een warme, bijzondere (en leuke!) werkwijze die bekend staat om zijn diepgang en persoonlijke aard. En die in mijn ogen écht tot de kern komt, zodat je (nog) beter ontdekt wie je bent, wat je wilt, wat er voor jou toe doet en hoe je daar iets mee kunt in je leven.

Enkele technieken en modellen die ik vaak gebruik:

  • Voice Dialogue
  • Werken met Bezielingsplaten
  • NLP
  • Biografisch coachen
  • De Elementenvierhoek
  • Enneagram
  • Werken met subpersoonlijkheden
  • Intuïtief coachen
  • Andere technieken
  • Een boel vragen, oefeningen en ideeën die ik zelf heb ontwikkeld.

Meestal vindt een traject gericht op meer bezieling en zingeving plaats in 5 sessies van anderhalf uur. Dit is afhankelijk van wat nodig en gewenst is.

Deze sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte in Wageningen, via wandelcoaching nabij Wageningen of via online coaching. Een combinatie van online en offline is ook mogelijk.

De investering in een zingevingstraject is €749,00 (inc. btw) voor particulieren en 749,00 (ex. btw) voor bedrijven. (Op basis van 5 sessies van anderhalf uur, maar dit gebeurt in afstemming met de cliënt). Ik besteed relatief veel tijd aan de coachtrajecten naast de sessies zelf, om mijn cliënten extra te kunnen helpen met verdiepend materiaal, begeleiding per e-mail, etc. Deze extra uren zijn inbegrepen bij dit tarief.

Tussen de sessies door maak je thuis opdrachten, dus het vraagt echt wel van je dat je tijd en energie voor het proces vrijmaakt!

Mijn kennis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching heb ik ontwikkeld via een scala aan leraren, informatiebronnen en trainingen, met specifiek op gebied van levensgeluk en bezieling de CPION-gecertificeerde post-HBO opleiding Bezielende Coaching bij Hoogendijk Coaching Instituut, die ik in combinatie met een opleiding tot Bezielend Loopbaancoach heb gevolgd.