Loopbaancoaching in Wageningen en online coaching

Zingeving & vitaliteit in werk

Werk ontdekken en doen waar je écht zin in hebt. Helderheid krijgen over de richting van jouw loopbaan. De motivatie en inspiratie voelen om te leren en je te ontwikkelen vanuit je interesses, kernwaarden en talenten. Het besef dat bezieling in je werk een belangrijke sleutel tot voldoening is.

Als ik in één zin zou samenvatten waar mijn coachcliënten die kiezen voor een loopbaantraject naar verlangen, is dat:

Het gevoel dat ik mijn werk inricht in lijn met mijn talenten, interesses en waarden.

De kracht van loopbaancoaching

Richting in je loopbaan. Bevlogenheid in je werk.

Soms kom je op een punt dat het ‘knaagt’ op werkgebied. Je hebt het gevoel stil te staan in je ontwikkeling. Of je denkt dat je meer voldoening uit werken zou kunnen halen dan je nu doet. Want ja: je wilt je werk het liefst inrichten vanuit je interesses, waarden en talenten.

Maar het is het soms best lastig en eng om de tijd te nemen voor reflectie en actie. Je merkt dat de situatie waarin je nu zit comfortabel is en dat verandering spannend voelt. Of je bent gedwongen tot reflectie, bijvoorbeeld door ontslag of burn-out. Wat is de juiste richting? Zijn er nog kansen op meer zin en ontwikkeling binnen je huidige baan of wil je iets totaal anders – of iets daar tussenin? Welke stappen zijn nodig?

Loopbaancoaching helpt je bij het creëren van richting in je loopbaan en bezieling in je werk. Je vergroot je zelfkennis als mens en professional. Welke (vergeten) passies en talenten heb je? Wat vind je écht belangrijk in je leven en werk? Maar ook: wat houdt je nog tegen bij het realiseren van je (werk)verlangens? Hoe doorbreek je die blokkades?

Dankzij loopbaancoaching leer je meer over jezelf, creëer je (weer) vitaliteit en ontdek je nieuwe kansen en mogelijkheden om te werken vanuit bezieling. 

Het loopbaantraject heeft mij veel gebracht. Ik heb meer inzicht in mijn valkuilen en uitdagingen, en in wat ik in de toekomst wil met mijn werk en leven. Elianne vond ik een plezierige, verhelderende gesprekspartner die ook doortastend is. En een coach die kan enthousiasmeren!

Eva

Ik heb dankzij de coachingsessies helder gekregen waar ik warm voor loop op werkgebied (en waarvoor niet). En ik weet nu welke stappen ik verder kan zetten om meer plezier uit mijn werk te halen. Ik vond het erg prettig deze sessies samen te doorlopen, veel dank!

Marjolein

Elianne overstijgt jobcoaching mijlenver! Ze heeft me stapsgewijs geholpen op weg naar groei en leven vanuit mijn hart en talenten!

Tessa

Wanneer we onze echte verlangens en fascinaties volgen, komen we onze levensbestemming tegen, ook in de zin van onze levensmissie, onze unieke bijdrage aan de samenleving.

Over loopbaancoaching

Even een persoonlijke noot: ik geloof dat werk een prachtige ingang is naar voldoening en levensgeluk. Niet alleen omdat je simpelweg een groot deel van je leven werkend doorbrengt, maar ook omdat werk zo’n mooie kans is om jezelf te ontplooien. Om te creëren en ontdekken. Om iets bij te dragen aan de wereld.

Ik geloof oprecht dat werken vanuit bezieling voor iedereen mogelijk is, als je je openstelt voor de ontdekkingstocht. Een belangrijke keuze, want als je werkt vanuit jouw ‘vuurtje’, ervaar je zoveel meer voldoening dan wanneer je werkt ‘omdat het er nu eenmaal bij hoort’ of puur en alleen om de rekeningen te betalen.

Hoe ontdek je dan werk waar je écht warm voor loopt, jezelf in kwijt kunt en in opbloeit? Tja, dat is soms best lastig. Loopbaancoaching kan je hier ontzettend mee helpen. Zeker als: 

 • je al in eerdere zoektochten en pogingen bent vastgelopen; 
 • je het idee hebt dat je zelf niet helemaal tot de kern kunt komen of zaken over het hoofd ziet; 
 • je wel reflecteert, maar onvoldoende in actie komt;
 • je wel reflecteert, maar blijft hangen in je hoofd;
 • je al een aantal jaar denkt: vólgend jaar ga ik er echt mee aan de slag… 

Een coach geeft jou professionele begeleiding om samen te ontdekken wat je nog tegenhoudt, waar je hart ligt én hoe je alle inzichten op een slimme manier naar de praktijk vertaalt. 

(Lees ook meer over mijn visie op loopbaancoaching in dit artikel. Of ontdek in dit artikel alvast een tool die ik gebruik in het loopbaantraject – én wat er vaak misgaat bij loopbaancoaching.

Zo werkt de loopbaancoaching

Mijn trajecten gericht op loopbaancoaching zijn diepgaand en persoonlijk, en tegelijkertijd nuchter en doelgericht. Vanuit het mens-zijn maken we de vertaalslag naar werk, waarbij je jezelf beter leert kennen en gaat waarderen, maar ook oude blokkades opruimt. Dan gaat het hele proces namelijk een stuk soepeler.

Ik werk in deze trajecten onder andere volgens de methode van Adriaan Hoogendijk (Koersonderzoek). Dit is een gerenommeerde werkwijze die bekend staat om zijn persoonlijke benadering en diepgang, en die écht tot de kern komt: jij als mens staat centraal, en vanuit dáár jij als professional (bonus: je groeit niet alleen op werkgebied, maar op meerdere levensgebieden).

Wat wil je leren en creëren? Waar ligt jouw kracht en wat wil je bijdragen? Wat blokkeert je en hoe kom je daarvan los? Hoe vertaal je dit alles naar een concrete werkinvulling? Zo komen we tot een écht vitaliserend loopbaanperspectief.

Enkele technieken en modellen die ik gebruik:

 • Voice Dialogue
 • Werken met Bezielingsplaten
 • Systemische werkwijzen en oefeningen
 • NLP
 • Biografisch coachen
 • De Elementenvierhoek
 • Enneagram
 • Werken met subpersoonlijkheden
 • Intuïtief coachen
 • Natuurlijk andere technieken (zoals oordeelvrij luisteren, spiegelen en vervelende vragen stellen.)

Wat betreft de precieze invulling en structuur: ik geloof in maatwerk. Iedereen heeft een unieke levenssituatie, achtergrond,  persoonlijkheid en coachvraag – dus waarom iedereen in één template proberen te stoppen?

Concreet betekent dit dat we eerst een (gratis en vrijblijvende) kennismaking hebben, waarin we jouw coachvraag verkennen en kijken of het klikt. Afhankelijk van de precieze coachvraag en een wederzijdse ‘go’, kijken we samen welke invulling – duur, timing, frequentie – van het traject wenselijk is. Om je een idee te geven: vaak vindt een loopbaantraject plaats in vijf of zes sessies van anderhalf uur. Maar dit is dus afhankelijk van wat nodig en gewenst is.

Deze sessies vinden plaats in Wageningen of via online coaching. Een combinatie van online en offline is ook mogelijk. Tussen de sessies door maak je thuis series opdrachten. De ervaring leert dat het een traject is dat veel in beweging zet en dat echt de ruimte vraagt. 

Mijn kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching heb ik ontwikkeld via een scala aan leraren, trainingen en opleidingen, met specifiek op het gebied van werkgeluk en loopbaancoaching de CPION-gecertificeerde post-hbo opleiding Bezielende Loopbaancoaching bij Hoogendijk Coaching Instituut.

Coaching_Wageningen
Coaching_Wageningen