(wandel)coaching Wageningen en online coaching

Meer bezieling en vitaliteit in je werk

Werk ontdekken en doen waar je écht zin in hebt. Helderheid krijgen over de richting van jouw loopbaan. De motivatie en inspiratie voelen om te leren en je te ontwikkelen vanuit je interesses, kernwaarden en talenten. Het besef dat bezieling in je werk een belangrijke sleutel tot voldoening is.

Als ik in één zin zou samenvatten waar mijn coachcliënten die kiezen voor een loopbaantraject naar verlangen, is dat:

Het gevoel dat ik mijn werk inricht in lijn met mijn talenten, passie en missie.

Meer bezieling in werk

Richting in je loopbaan. Passie in je werk.

Soms kom je op een punt dat het ‘knaagt’ op werkgebied. Je hebt het gevoel stil te staan in je ontwikkeling. Of je denkt dat je meer voldoening uit werken zou kunnen halen dan je nu doet. Want ja: je wilt je werk het liefst inrichten vanuit je interesses, kernwaarden en talenten.

Maar het is het soms best lastig en eng om de tijd te nemen voor reflectie en actie. Je merkt dat de situatie waarin je nu zit comfortabel is en dat verandering spannend voelt. Of je bent gedwongen tot reflectie, bijvoorbeeld door ontslag of burn-out. Wat is de juiste richting? Zijn er nog kansen op meer zin en ontwikkeling binnen je huidige baan of wil je iets totaal anders – of iets daar tussenin? Welke stappen zijn nodig?

Coaching helpt je bij het creëren van richting in je loopbaan en passie in je werk. Je vergroot je zelfkennis als mens en professional. Welke (vergeten) passies en talenten heb je? Wat vind je écht belangrijk in je leven en werk? Wat houdt je tegen bij het realiseren van je verlangens? Welke keuzes maak je in je loopbaan?

Dankzij loopbaancoaching leer je meer over jezelf, vitaliteit en werken vanuit bezieling. En dankzij de structuur en accountability die coaching biedt, blijf je continu stappen zetten in denken en doen.

Het loopbaantraject heeft mij veel gebracht. Ik heb meer inzicht in mijn valkuilen en uitdagingen, en in wat ik in de toekomst wil met mijn werk en leven. Elianne vond ik een plezierige, verhelderende gesprekspartner die ook doortastend is. En een coach die kan enthousiasmeren!

Eva

Ik heb dankzij de coachingsessies helder gekregen waar ik warm voor loop op werkgebied (en waarvoor niet). En ik weet nu welke stappen ik verder kan zetten om meer plezier uit mijn werk te halen. Ik vond het erg prettig deze sessies samen te doorlopen, veel dank!

Marjolein

Wanneer we onze echte verlangens en fascinaties volgen, komen we onze levensbestemming tegen, ook in de zin van onze levensmissie, onze unieke bijdrage aan de samenleving.

Over loopbaan-coaching

Even een persoonlijke noot: ik geloof dat er weinig zaken meer levensgeluk creëren dan werk ontdekken en doen waar je écht warm voor loopt. Niet alleen omdat je een groot deel van je leven werkend doorbrengt, maar zeker ook omdat werk zo’n mooie kans is om jezelf te ontplooien. Om te creëren en ontdekken. Om iets bij te dragen aan deze wereld.

Ik geloof oprecht dat bezield werken voor iedereen mogelijk is, als je je openstelt voor de ontdekkingstocht. Een belangrijke keuze, want als je werkt vanuit jouw ‘vuurtje’, ervaar je zoveel meer voldoening dan wanneer je werkt “omdat het er nu eenmaal bij hoort” of om je rekeningen te betalen. 

Daarom geloof ik in coaching: professionele begeleiding om te ontdekken wat dat vuurtje is én hoe je daar op een vitale manier mee aan de slag kunt. Van werken omdat het moet naar werken omdat je wílt.

Methode & praktische zaken

Zo werkt het

Coachcliënten die een traject gericht op Bezield Werken volgen, coach ik onder andere volgens de methode van Adriaan Hoogendijk (Koersonderzoek). Dit is een gerenommeerde werkwijze die bekend staat om zijn diepgang, en die in mijn ogen écht tot de kern komt: jij als mens staat centraal, en vanuit dáár jij als professional (bonus: je groeit niet alleen op werkgebied, maar op meerdere levensgebieden!).

Wat wil je leren en creëren? Waar ligt jouw kracht en wat wil je bijdragen? Hoe kun je dat vertalen naar een concrete werkinvulling? Zo komen we tot een écht vitaliserend loopbaanperspectief.

Enkele technieken en modellen die ik vaak gebruik:

  • Voice Dialogue
  • Werken met Bezielingsplaten
  • NLP
  • Biografisch coachen
  • De Elementenvierhoek
  • Enneagram
  • Werken met subpersoonlijkheden
  • Intuïtief coachen
  • Een boel vragen, oefeningen en ideeën die ik zelf heb ontwikkeld 🙂

Een loopbaancoachingstraject vindt over het algemeen plaats in 5 sessies van anderhalf uur.

Deze sessies vinden bij voorkeur plaats in mijn praktijkruimte in Wageningen (i.v.m. de werkwijze is ‘live’ coaching geschikter dan wandelcoaching of online coaching voor dit specifieke traject, maar zeker mogelijk indien gewenst). Een combinatie met online en offline is ook goed mogelijk.

Tussen de sessies door maak je thuis opdrachten, dus het vraagt echt wel van je dat je tijd en energie voor het proces vrijmaakt.

De investering in een loopbaantraject is €749,00 (inc. btw) voor particulieren en 749,00 (ex. btw) voor bedrijven. Ik besteed relatief veel tijd aan de coachtrajecten naast de sessies zelf, om mijn cliënten extra te kunnen helpen met verdiepend materiaal, begeleiding per e-mail, etc. Deze extra uren zijn inbegrepen bij dit tarief.

Mijn kennis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching heb ik ontwikkeld via een scala aan leraren, informatiebronnen en trainingen, met specifiek op gebied van werkgeluk en loopbaancoaching de CPION-gecertificeerde post-HBO opleiding Bezielende Loopbaancoaching bij Hoogendijk Coaching Instituut.