Geluk komt van groei, niet van comfort.

Coaching Wageningen, wandelcoaching & online coaching

Stappen zetten?

Meer energie en richting in je leven, en minder in de waan van de dag? Meer motivatie en productiviteit om te doen wat er echt toe doet? Minder negatieve gedachten en stress, en meer geloven in jezelf en een goede balans in je leven? Af van dat gevoel: “Is dit het nou? Is er niet méér?”

Coaching helpt je het beste uit jezelf te halen. Je ontdekt nieuwe inzichten over jezelf, verbetert hoe je denkt en keuzes maakt, en gaat jezelf meer waarderen. Zo krijg je meer regie en creëer je dat unieke gevoel dat je op het juiste pad bent.

Ik coach vooral op deze drie gebieden:

Meer rust & minder stress
Meer zingeving
Werken vanuit Bezieling 

De kracht van coaching

Dit zeggen anderen

Inzicht, veerkracht, groei

Wat is coaching?

Eigenlijk is dit wat coaching doet: je vormt een toekomst die je in je eentje niet (of veel langzamer) had kunnen realiseren.

Coaching is een persoonlijke, diepgaande manier om je denken, voelen en doen te veranderen. Zodat je – sneller dan je had verwacht, is mijn ervaring – in de spiegel kijkt, of op je leven reflecteert, en denkt: ‘Ah, zo kan het dus óók zijn!’

Ik zie coaching als de ideale ‘playing ground’ om de opgedane inzichten te vertalen naar een verandering in je perspectief, gevoel. Want hoe belangrijk kennis ook is; alleen ‘cognitief weten’ is gewoon niet genoeg. Anders had je wel genoeg aan een mooie blog en Wikipedia. Als coach help ik mensen om die shift in ervaring te maken: om inzichten of ideeën ook echt tot in je tenen te gaan vóelen (of juist los te laten).

Coachsessies moeten in mijn ogen meer zijn dan ‘vraag-antwoord-vraag-antwoord’. Dat levert misschien kennis op, maar uiteindelijk wil je ook je beleving veranderen, je anders gaan voelen en anders naar dingen kijken.

Gelukkig zijn coachsessies perfecte momenten om samen te observeren welke patronen je hebt (denken, voelen, doen) en wat de resultaten daarvan zijn. Juist in het hier-en-nu: wat gebeurt er tijdens de sessie? Daardoor kun je al in het moment patronen écht doorzien en doorbreken.

Het traject biedt structuur om aan je coachvraag te werken, de sessies bieden kansen om telkens weer stappen te zetten in de goede richting. Voeg daar tussentijdse opdrachten aan toe, en je hebt een mooi plan liggen.

Oh, en geloof het of niet: coaching is ook gewoon léuk. Dat meen ik echt. Daarmee bedoel ik niet dat elke sessie 100%  leuk en lachen is. Ja, ik houd van grapjes, maar van oppervlakkige coaching houd ik niet. Dat is gewoon niet waarvoor je komt.

Wat ik wel bedoel: echte groei geeft gewoon zó veel voldoening. Leren, tijd voor jezelf vrijmaken, merken dat je vooruitgaat en dat alles makkelijker wordt, de vruchten plukken van je moed en effort…

Dát is wat coaching in essentie voor je doet.

Thema's binnen coaching

Op deze vlakken coach ik het meest

Meer rust, minder stress

Kom los van negatieve gedachten, vergroot je zelfvertrouwen en krijg meer balans in je leven. Je vermindert je stresslevels, houdt meer energie over en voelt je beter en meer tevreden. Zo haal je het beste uit jezelf - zonder jezelf nog langer in de weg te zitten.

Meer zingeving

Bezield leven betekent vanuit je hart leven. Met richting, bewustzijn, groei en intentie. (Her)ontdek waar het voor jou écht om draait. Creëer meer verdieping in hoe je leeft, of verken nieuwe richtingen om op te gaan. Zo krijg je weer positieve energie en voldoening. Dat unieke gevoel van ‘wakker zijn’ en op het goede pad zitten.

Meer bezieling in werk

Bezield werken betekent werk doen waar je écht warm voor loopt. Dat kan op allerlei manieren: meer zin creëren in je huidige baan, ander werk kiezen, voor jezelf beginnen, een creatief project opzetten. Ontdek (vergeten) interesses, talenten en kernwaarden en krijg helderheid over de juiste richting en welke stappen te zetten.

Elianne coaching
Elianne coaching

Over Elianne

Persoonlijke groei²

Coaching betekent voor mij: mensen helpen om te denken en doen op een manier die hen helpt het meest uit zichzelf en hun leven te halen. Meer (zelf)inzicht, een krachtige mindset en helpende gewoonten voor een leven vol positieve energie, innerlijke rust en een gevoel van richting.

Ik vind de 1-op-1 context heel waardevol: echt de ruimte om te verdiepen en ontdekken. Om vanuit daar de stappen te zetten die je verder brengen. Deze setting, gecombineerd met de persoonlijke groei die ik cliënten zie doormaken en de impact die dat heeft hun levens, maakt dit gewoon geweldig werk en laat ook mijzelf elke keer weer groeien. Persoonlijke groei² zeg maar. Dankbaar!

Mijn kennis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching heb ik ontwikkeld via een scala aan boeken en trainingen. Meest recent: de CPION-gecertificeerde post-HBO opleiding tot Bezielende (loopbaan)Coach bij Hoogendijk Coaching Instituut.

Tot zover over mij. Wie ben jij?