Geluk komt van groei, niet van comfort.

Coaching Wageningen, wandelcoaching & online coaching

Stappen zetten?

Meer energie en richting in je leven. Minder in de waan van de dag. Meer motivatie en productiviteit om te doen wat er echt toe doet. Minder negatieve gedachten en stress. Meer geloven in jezelf. Meer balans in je leven.

Ik kan nog wel even doorgaan over de impact van persoonlijke groei en coaching, maar het idee is denk ik wel helder: volop vruchten om te plukken.

Coaching helpt je het beste uit jezelf te halen. Je ontdekt nieuwe inzichten over jezelf, verbetert hoe je denkt en keuzes maakt, gaat jezelf meer waarderen. Zo krijg je meer regie en creëer je dat unieke gevoel dat je op het juiste pad zit. Hoe fijn is dat.

Ik coach vooral op deze drie gebieden:

Meer rust & minder stress
Meer bezieling in je leven
Werken vanuit bezieling 

Inzicht, veerkracht, groei

Wat is coaching?

Eigenlijk is dit wat coaching doet: je vormt met intentie een toekomst die je in je eentje niet (of veel langzamer) had kunnen realiseren.

Coaching is een persoonlijke, diepgaande manier om je denken, voelen en doen te veranderen. Zodat je – meestal sneller dan je had verwacht – in de spiegel kijkt of op je leven reflecteert, en denkt: ‘Ah, zo kan het dus óók zijn!’

Ik zie coachsessies als de ideale ‘playing ground’ om de opgedane inzichten te vertalen naar een verandering in je perspectief en gevoel. Want hoe belangrijk kennis ook is, alleen ‘cognitief weten’ is niet genoeg. Anders had je wel genoeg aan een mooie blog en Wikipedia. Als coach help ik je daarom om die shift in ervaring te maken: om inzichten of ideeën ook echt tot in je tenen te gaan vóelen (of juist los te laten).

Het coachtraject als geheel biedt een structuur om aan je coachvraag te werken, de losse sessies bieden kansen om telkens stappen te zetten in de goede richting. Want die sessies zijn perfecte momenten om te ontdekken welke patronen je hebt (denken, voelen, doen) en wat de resultaten daarvan zijn. Juist in het hier-en-nu: wat gebeurt er tijdens de sessie? Die vertellen namelijk een boel. Ik heb daar veel aandacht voor, en mijn aanpak is erop gericht dat je al in het moment zelf patronen doorziet én doorbreekt. Voeg daar tussentijdse opdrachten aan toe, en je hebt een mooi plan liggen.

Oh, en coaching is ook gewoon léuk. Dat meen ik echt. Als je leert en groeit geeft dat zoveel voldoening. Nieuwe inzichten opdoen, merken dat je dingen anders aanpakt en bekijkt, ervaren en dat alles net wat makkelijker en leuker wordt…

Dát is de kracht van coaching.

Thema's binnen coaching

Op deze vlakken coach ik het meest

Meer rust

Dit is wat je waarschijnlijk níet wilt: negatieve gedachten, twijfelen aan jezelf en je waarde, en een gebrek aan balans in je leven. Kan gelukkig ook anders. Stress is niet aangeboren, energielekken zijn te dichten, werkelijk blij zijn met jezelf kan echt. Het beste uit jezelf halen zonder jezelf in de weg te zitten - dat leeft best lekker.

Meer bezieling in je leven

Hoe fijn om dat gevoel te hebben van richting, bewustzijn, groei, intentie. Maar ja: soms zit je vast of wil je meer verdieping. Dat vraagt om een proces van jezelf (her)ontdekken en uitdagen. Wat wil je, wat kun je, wat houdt je nog tegen? Door dit leerproces krijg je weer positieve energie en voldoening. Dat unieke gevoel van in beweging zijn en op het goede pad zitten.

Meer bezieling in werk

Bezield werken betekent werk doen waar je écht warm voor loopt en waarin je je potentieel benut. Misschien wil je meer zin creëren in je huidige baan, ander werk verkennen, voor jezelf beginnen, een creatief project opzetten. Wat zijn jouw (vergeten) interesses, talenten, kernwaarden? Welke blokkades ervaar je (onbewust)? Tijdens dit groeiproces krijg je antwoorden én zet je stappen.

Elianne coaching
Elianne coaching

Over mij

Persoonlijke groei²

Coaching betekent voor mij: écht contact dat draait om bewustwording, groei en alles mogen voelen, zeggen en ervaren. En, niet onbelangrijk, waarbij ook gelachen mag worden!

Ik vind de 1-op-1 context heel waardevol: echt de ruimte om te verdiepen en ontdekken. Om vanuit daar de stappen te zetten die je verder brengen. Deze setting, gecombineerd met de groei die ik cliënten zie doormaken en de impact die dat heeft op hun leven, maakt dit gewoon geweldig werk en laat ook mijzelf elke keer weer groeien. Persoonlijke groei² zeg maar. Dankbaar!

Mijn kennis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching heb ik ontwikkeld via een scala aan boeken en trainingen, al vanaf mijn universitaire studie waar ik ben afgestudeerd op gedragsverandering en bijvakken volgde op het gebied van coaching & training. Bovendien heb ik de CPION-gecertificeerde post-hbo opleiding Bezielende Coaching gevolgd, gecombineerd met de opleiding Bezielende Loopbaancoaching bij Hoogendijk Coaching Instituut.

Tot zover over mij. Wie ben jij?