Mijn verhaal

Mijn pad naar regie en rust

Hoe alles veranderde..

Vroeger was ik heel goed  in mezelf afbranden, vaak ontevreden zijn en alles perfect willen doen dan. Ik was hard voor mezelf en voelde me gestrest. Onvoldaan.

Uiteindelijk belandde ik in een zware depressie. Ik wist wat depressie met je kan doen – toen ik 14 was verloor ik mijn vader na zijn jarenlange worstelingen met depressies. Dus ik wist: ik móet iets veranderen. 

Dat was het startpunt van een transformatie. Ik begon te lezen en leren over mentale gezondheid, innerlijke rust en persoonlijke groei. Ik begon met verdiepen, ontdekken, proberen. En zo veranderde hoe ik dacht en deed.

Ik leerde hoe ik kon stoppen mezelf in de weg te zitten. Dit pad leidde me naar regie op mijn gedachten, gezondheid en keuzes. Ik leerde hoe je patronen en gewoonten verandert. Resultaat? Veel minder stress, ontevredenheid en frustratie. En veel meer rust, positiviteit en energie. 

Mijn pad naar een persoonlijke missie

Het volgende level...

Een paar jaar later vond ik mezelf terug op een grijs kantoor. Ik sleepte mezelf er met buikpijn naartoe, en kwam diep ongelukkig weer thuis. ‘Is dit het nou?’ Het besef werd steeds sterker: ik wil mijn tijd en energie besteden aan wat er voor mij écht toe doet. En dat betekent geen werk waarvan mijn hart niet sneller van gaat kloppen en waarbij ik van weekend naar weekend leef.

Ik nam ontslag en begon voor mezelf. Bezig zijn zijn met wat betekenisvol voor mij is: persoonlijke groei, transformatie, mentale gezondheid. Want dát is waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Terwijl ik leerde ondernemen, begon ik ook op andere vlakken mijn potentieel steeds meer te benutten. Van de marathon rennen tot seminars langsgaan, van verhuizen tot getransformeerde relaties. Ging de 1e ronde van mezelf opnieuw uitvinden van slecht naar oké, dan ging ik nu van oké naar JA! Ik tilde mijn mentale gezondheid, energieniveau, relaties en zelfbeeld naar een nieuw level. Het dagelijks leven voelde niet langer als een tripje op de automatische piloot. Ik stelde doelen en formuleerde mijn levensvisie. Verdiepte me nog verder in psychologie, productiviteit, motivatie, mentale gezondheid, persoonlijke transformatie. Stopte met dagdromen en begon stappen te zetten.

En zo kreeg leven met intentie voor mij een nieuwe betekenis. Ik voel me wakkerder dan ooit.

En nu help ik anderen hetzelfde te ervaren. Dankbaar!

Visie

Waar ik in geloof

Ik geloof in een wereld waarin meer mensen met meer intentie leven: bewust, met richting en vanuit hun hart. Een wereld waarin de automatische piloot ontslag krijgt en de waan van de dag wegwaait. Een wereld waarin minder mensen zichzelf dwarszitten met twijfels, negatieve gedachten en onrust. Een wereld, kortom, met meer vervuld potentieel, en daarmee meer voldoening, rust, gezondheid en betekenis.

Het meeste uit jezelf en je leven halen begint in je hoofd: hoe je denkt en in de wereld staat. Je mindset dus. En daaraan werken betekent eerlijk reflecteren op jezelf en je leven. Patronen en belemmeringen onderzoeken. Begrijpen hoe je denkt, voelt en doet, en oefenen met het anders doen. Elke dag investeren in je mentale gezondheid.

Bewust en gericht leven is belangrijker dan ooit. Want in onze maatschappij van oppervlakkig, ikke-ikke, snel, keuzestress, perfect en nooit-genoeg, zijn te veel mensen gestrest, ongelukkig, somber of hebben het gevoel: ”Is dit het nou?” En dat kan en moet anders.

missie

Wat ik doe

Ik help mensen meer uit zichzelf en hun leven te halen door hen te prikkelen om anders te kijken en nieuwe stappen te zetten voor een bewust en betekenisvol leven. Mijn werk gaat over het creëren van een krachtige mindset, helpende gewoonten en een heldere richting. Zo help ik mensen die daar klaar voor zijn om stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling en hun leven positief te veranderen, in kleine of grote zin.

Dat doe ik op de twee manieren waar ik het gelukkigst van word: schrijven en 1-op-1 coachen. Daarbij gebruik ik waardevolle inzichten, krachtige vragen, handige technieken en oefeningen, en hier en daar een getekend poppetje – want waarom niet?

Mijn kennis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching heb ik ontwikkeld via een scala aan boeken en trainingen, met als meest recente de CPION-gecertificeerde post-HBO opleiding tot Bezielende (loopbaan)Coach bij Hoogendijk Coaching Instituut.

Elianne
Elianne

Elianne

Prikkelen om anders te kijken

Ik doe niets liever dan mensen helpen te leven vanuit wat er écht toe doet. Soms is dat ontdekken wat dat precies voor jou betekent. Soms is 100% in jezelf gaan geloven, of leren hoe je loskomt van negatieve gedachten of patronen die stress, teleurstelling en andere ellende opleveren. Soms is het leren hoe je kleine en grote dromen waarmaakt. En soms is het net even dat extra zetje om gewoon te gaan DOEN.

Of het nu in een coachingssessie is of in een tekst: mijn doel is altijd je te prikkelen anders te denken en doen. Om dingen in een nieuw licht te zien. Of een stap te zetten. In gesprek of via geschreven woorden: ik ben graag een spiegel, motivator of begeleider richting meer bewustzijn en resultaten.

Links- of rechtsom, het gaat voor mij uiteindelijk hierom: je potentieel benutten. Zodat je met energie, passie en rust in je hoofd leeft. En bereikt wat er voor jóu toe doet.

Leven met intentie is voor mij het gevoel dat je bewust en met richting leeft. Dat je écht kijkt en blijft leren, groeien en ontdekken.

Elianne, de coach en schrijver achter Your MindMoves

Dit vind ik belangrijk...

Vanuit deze ideeën prikkel ik anderen met schrijven en coaching én vul ik mijn eigen leven in

poppetje met hart in lichaam

Passie & oprechtheid

Voor mij betekent dit dat ik werk en leef op basis van waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Het leven is te waardevol - en interessant - voor 'is dit het nou?' of 'had ik maar'. Ergens voor gáán = zin creëren. Of het nu je werk is, een persoonlijk project, je eigen groei of het ouderschap: breng passie in wat er voor jou echt toe doet. Leven vanuit passie betekent ook oprecht jezelf zijn. Want wiens leven leef je anders?

poppetje staat voor keuzes

Transformatie

Transformatie is in mijn ogen altijd mogelijk, en begint bij een eerste stap, hoe klein ook. Mensen zijn tot veel meer in staat dan ze denken. Voor mezelf betekent dit dat ik mezelf uitdaag om mijn potentieel te benutten. Ik werk met doelen, uit-m'n-comfortzone-oefeningen en maak schema's met ideeën om te groeien als persoon: transformatie is voor iets waar ik tijd en energie voor maak. Elke dag.

poppetje dat leest

Groei & verdieping

Persoonlijke groei is een onderschatte basisbehoefte voor voldoening en geluk. Ik ben altijd bezig nieuwe manieren van denken en doen te ontdekken. Elke dag besteed ik tijd aan het leren over mentale gezondheid, coaching, persoonlijke groei, en alles wat me verder interesseert. Van boeken tot trainingen, van gesprekken tot podcasts. Niet omdat het moet. Maar omdat dit is wie ik ben.

poppetje dat surft

Creativiteit

Ik geloof dat je leven leuker is en dat je meer bereikt als je vanuit creativiteit leeft. Daarmee bedoel ik niet alleen piano spelen of tekenen. Ook je ideale dag ontwerpen, gekke bekken trekken, formules bedenken en het gebaande pad verlaten vallen voor mij onder creatief leven. Eigenlijk van alles dat niet onder 'gedachteloos consumeren' of 'omdat anderen het nu eenmaal zo doen' valt. Het betekent dat ik volop bezig ben met ideeën bedenken en dingen maken. En mijn eigen pad bewandel.

Voer voor je mindset?

Wil jij tweewekelijks een portie inspiratie voor jouw persoonlijke groei? Meld je dan aan voor de MindMemo

Door je e-mailadres in te vullen geef je toestemming om e-mails te ontvangen en ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden en je ontvangt geen spam.