Over Elianne

Prikkelen om anders te kijken

Waarvan ik blij word: mensen helpen om meer te leven vanuit wat er echt toe doet. Soms is dat ontdekken wat dat precies voor jou betekent. Soms is het meer in jezelf gaan geloven, of leren hoe je loskomt van negatieve gedachten of patronen die stress, teleurstelling en andere ellende opleveren. Soms is het verkennen wat jouw kleine en grote dromen zijn – en daar vervolgens ook iets mee dóen.

Of het nu in een coachingssessie is of in een tekst: mijn doel is altijd je te prikkelen anders te denken en doen. Om dingen in een nieuw licht te zien of een stap te zetten. In gesprek of via geschreven woorden: ik ben graag een spiegel of begeleider richting meer bewustzijn, verdieping, groei.

Over mijzelf: ik houd van hollen door de bergen, knuffelen met de hond, en pielen op de piano. Ik kom uit Utrecht en woon in Wageningen.

Elianne Dummer

Mijn pad naar regie en rust

Mijn verhaal

Vroeger was ik heel goed  in mezelf afbranden, vaak ontevreden zijn en alles perfect willen doen dan. Ik was hard voor mezelf en voelde me gestrest. Onvoldaan.

Uiteindelijk belandde ik in een zware depressie. Ik wist wat depressie met je kan doen – toen ik veertien was verloor ik mijn vader nadat hij zijn leven lang terugkerende depressies had ervaren. Dus ik wist: ik móet iets veranderen.

Dat was het startpunt van een transformatie. Ik begon te lezen en leren over mentale gezondheid, innerlijke rust en persoonlijke groei. Ik begon met verdiepen, ontdekken, proberen. Een jarenlang proces. En zo veranderde ik, op een diep level, hoe ik dacht, voelde, deed.

Ik leerde hoe ik kon stoppen mezelf in de weg te zitten. Dit pad leidde me naar regie op mijn gedachten, gezondheid en keuzes. Ik leerde hoe je patronen en gewoonten verandert. Resultaat? Veel minder stress, ontevredenheid en frustratie. En veel meer rust, positiviteit en energie.

Mijn pad naar een persoonlijke missie

Het volgende level...

Een paar jaar later vond ik mezelf terug op een grijs kantoor. Goede voorwaarden ja, en groeikansen, en stabiliteit, enzovoorts, enzovoorts.

Maar ja: ik sleepte mezelf er wel met buikpijn naartoe, om diep ongelukkig weer thuis te komen. Het besef groeide: ik wil mijn tijd en energie besteden aan wat er voor mij écht toe doet. Ik wil werken en leven vanuit mijn bezieling. Bovendien leerde ik razendsnel wat ik vooral níet wil: van weekend naar weekend leven, langzaam leeglopen, en bovendien mijn potentieel als een heerlijke maaltijd op tafel laten staan – totdat ie op een dag verrot blijkt.

Ik nam ontslag en begon voor mezelf, om bezig te kunnen zijn met wat voor mij betekenisvol is: schrijven en coachen op het gebied van persoonlijke groei, mentale gezondheid. Bewust, bezield en met intentie leven. Richting jezelf maar ook richting de planeet, dieren en andere mensen. 

Intussen begon ik ook op andere vlakken mijn potentieel meer te benutten. Een pad dat leidde langs marathons en opleidingen, van een verhuizing tot een shift in relaties en vriendschappen.

Ging de 1e ronde van mezelf opnieuw uitvinden van slecht naar oké, dan ging ik nu van oké naar ja! Ik tilde mijn mentale gezondheid, energieniveau, relaties en zelfbeeld naar een nieuw level. Verdiepte me nog verder in psychologie, mentale gezondheid, persoonlijke transformatie. Een passie die tot op de dag van vandaag voortduurt (ja, ik ben ook een nerd).

Hoe dan ook, in een notendop is dit mijn verhaal. Dit is wat leven met intentie voor mij betekent. En nu help ik anderen hetzelfde (meer) te ervaren. Dankbaar!

Visie

Waar ik in geloof

Ik geloof in een wereld waarin meer mensen met meer intentie leven: bewust, met richting, vanuit bezieling. Een wereld waarin de automatische piloot ontslag krijgt en de waan van de dag wegwaait. Een wereld waarin minder mensen zichzelf dwarszitten met twijfels, negatieve gedachten en onrust. Een wereld, kortom, met meer innerlijke rust en meer vervuld potentieel – en daarmee ook meer voldoening, gezondheid, vriendelijkheid.

Het meeste uit jezelf en je leven halen, begint in je hoofd: bij hoe je denkt, kijkt en in de wereld staat. Je mindset dus. En daaraan werken betekent eerlijk reflecteren op jezelf en je leven. Patronen en belemmeringen onderzoeken. Begrijpen hoe je denkt, voelt en doet. En vooral ook oefenen met het anders doen.

Bewust en gericht leven is belangrijker dan ooit. Want in onze maatschappij van oppervlakkig, ikke-ikke, snel, keuzestress, perfect en nooit-genoeg, zijn te veel mensen gestrest, ongelukkig, somber of hebben het gevoel: ”Is dit het nou?” Dat kan en moet anders.

Bovendien geloof ik dat ook de collectieve vooruitgang valt of staat bij het bewustzijn en de groei van individuen. Want pel alles af, en je ziet: systemen bestaan uit mensen. Oftewel, een goede plek om te beginnen, is (óók) bij jezelf.

missie

Wat ik doe

Ik probeer meer reflectie en bezieling de wereld in te brengen op de manieren die het best bij me passen: schrijven en 1-op-1 coachen. Mijn kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching heb ik ontwikkeld via een scala aan boeken, trainingen en opleidingen, al vanaf mijn studie waar ik ben afgestudeerd op gedragsverandering en bijvakken volgde op het gebied van coaching & training. Bovendien heb ik de CPION-gecertificeerde post-hbo opleiding Bezielende Coaching gevolgd, gecombineerd met de opleiding Bezielende Loopbaancoaching bij Hoogendijk Coaching Instituut.

Om mijn liefde voor schrijven en persoonlijke verdieping te combineren, stuur ik bovendien om de week de MindMemo aan mijn lezers. Ook schrijf ik professioneel, met name op de gebieden van (mentale) gezondheid, sport en bewegen en persoonlijke groei.