Ons verhaal

van Dromen naar stappen zetten

Onze droom

We gaan voor een wereld waarin meer mensen met intentie leven: bewust, met richting en vanuit hun hart. Een wereld met minder automatische piloot en meer vervuld potentieel. Dat is namelijk zo’n belangrijke weg naar geluk, gezondheid en betekenis. Ons doel is dan ook om mensen aan het denken te zetten zodat ze een mindset ontwikkelen waarmee ze meer uit zichzelf en het leven halen. Meer dit gevoel dus: ik ben wie ik wil zijn, ik doe wat ik wil doen en ik leef zoals ik wil leven. 

Leven met intentie is het gevoel dat je bewust en met richting leeft. Dat je écht kijkt en dat je jezelf bent.

Onze missie

Wij helpen mensen dankzij een krachtige mindset en helpende gewoonten hun mentale gezondheid te optimaliseren en te leven met energie, richting en diepgang. 

Dat doen wij met waardevolle inzichten, goede vragen en handige tools die prikkelen om anders te denken en doen. Daarbij gieten we die inzichten in een heldere en toegankelijke vorm, mét diepgang en een snufje humor. Zo dagen we mensen uit zichzelf en elkaar beter te begrijpen, en inspireren we hen om stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling en hun leven positief te veranderen. 

Onze kijk

Het meeste uit jezelf en je leven halen begint in je hoofd: hoe je denkt en in de wereld staat. Je mindset dus. En daaraan werken betekent eerlijk reflecteren op jezelf en je leven. Patronen en belemmeringen onderzoeken. Begrijpen hoe je denkt, voelt en doet, en oefenen met het anders doen. Elke dag investeren in je mentale gezondheid.

Bewust en gericht leven is belangrijker dan ooit. Want in onze maatschappij van oppervlakkig, ikke-ikke, snel, keuzestress, perfect en nooit-genoeg, zijn teveel mensen gestrest, ongelukkig, somber of hebben het gevoel: ”Is dit het nou?” En dat kan en moet anders. 

Een leven vol diepgang en energie begint bij je mindset.

Dit vinden wij belangrijk...

Groei

Het leven zien als kans om jezelf te ontwikkelen en een positieve bijdrage te leveren.

Oprechtheid

Je vrij voelen om jezelf te zijn en te leven volgens je eigen waarden.

Humor

Een portie relativeren maakt het leven zoveel leuker.

Diepgang

Dat het echt ergens over gaat.

Elianne

Energie | Diepgang

Drive: mensen helpen zichzelf en het leven anders te bekijken en in beweging te komen.

Kracht: complex naar simpel vertalen 

Voorliefde: gedrag en gedachten onderzoeken en daar waardevolle gesprekken over voeren (en poppetjes tekenen).

Verbinder van persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid.

Verder: redactiewerk, (strategisch) communicatieadvies. 

Anneke

VERBINDING | POSITIVITEIT

Drive: de ander uitnodigen om te reflecteren op zichzelf en om te leren. 

Kracht: echt luisteren en kijken, vanuit positieve energie en betrokkenheid. 

Voorliefde: met een scherpe blik kijken en de juiste vragen stellen. 

Holistische kijk op gezondheid en de verbinding tussen lichaam, geest en omgeving.  

Verder: adviseurswerk in het sport- en gezondheidsdomein; facilitator samenwerkingsprocessen. 

Elianne's reis

Als kind wilde ik archeoloog, motivational speaker of schrijver worden. En ik ben nog aardig in de buurt gekomen ook. Ik graaf en onderzoek: hoe werken dingen? Waar komen ze vandaan? Ik prikkel en motiveer: met mijn artikelen en in het coachen zet ik mensen aan anders te denken en beter te doen. En ik krabbel er ook nog het een en ander over op. Missie geslaagd.

Mijn interesse voor hoe we doen en denken ontstond al vroeg. Ook door mijn eigen ervaringen met het leven. Zo verloor ik mijn vader op mijn 14e aan depressie en worstelde ik zelf met de ziekte. Verder kwam ik uit de kast, gooide ik een ongezonde leefstijl om en viel ik 18 kg af. Ook waren er de nodige uitdagingen in de liefde en plopten drie jonge kinderen op in mijn leven (geweldig – en intens..). Allemaal ervaringen die me de kans boden om te oefenen met leven en die me hielpen een krachtige mindset te ontwikkelen.

Dit alles heeft geleid tot een enorme drive in mij. Een drive om mezelf te ontwikkelen. Elke dag is voor mij een kans om te groeien als mens en een kans om mijn tijd en energie te besteden aan de dingen die er echt toe doen. En om anderen te helpen dat ook te doen.

Vol en vanuit jezelf leven is waar het voor mij om draait. Leven met je hoofd erbij, omdat dat richting, creativiteit en diepgang brengt. En leven met je hart. Want daarmee kun je diep voelen, genieten en verbinden.

Anneke's reis

Als klein kind werd me vaak gezegd: “Wat heb jij een tomeloze energie”. En dat is nog steeds zo. Ik zit vol energie en ben altijd nieuwsgierig en enthousiast naar nieuwe dingen. Ik kon als kind ook eindeloos doorgaan als ik echt iets heel leuk vond.

Al vroeg wist ik het: ik wil mensen beter maken en dokter worden. Gezondheid van mensen intrigeerde me, en nog steeds. Hoe werkt het lichaam? Hoe werkt gedrag van mensen? Hoe zitten zij zichzelf en soms ook anderen in de weg? Deze laatste vraag heeft me geïnspireerd om een opleiding tot coach te volgen. Ik wil mensen helpen kijken wat er aan de hand is. En ze vervolgens helpen om te leren en veranderen.

Ik heb in mijn leven worstelingen doorgemaakt die me hebben gemaakt tot wie ik nu ben. Gepest op de basisschool, moeite met mijn geaardheid, een eetprobleem, mijn moeder aan kanker verloren, mijn tweede kindje verloren bij 36 weken zwangerschap en een echtscheiding. Al deze lastige ervaringen hebben me veel geleerd en vooral veel kracht en groei gegeven. Ik ben dankbaar voor het leven, dat in mijn ogen altijd ruimschoots halfvol is.

Contact

Iets vragen of vertellen?

info@yourmindmoves.nl