Elianne coaching

Over Elianne

Prikkelen om anders te kijken

Ik doe niets liever dan mensen helpen te leven vanuit wat er écht toe doet. Soms is dat ontdekken wat dat precies voor jou betekent. Soms is het 100% in jezelf gaan geloven, of leren hoe je loskomt van negatieve gedachten of patronen die stress, teleurstelling en andere ellende opleveren. Soms is het leren hoe je kleine en grote dromen waarmaakt. En soms is het net even dat extra zetje om gewoon te gaan DOEN.

Of het nu in een coachingssessie is of in een tekst: mijn doel is altijd je te prikkelen anders te denken en doen. Om dingen in een nieuw licht te zien. Of een stap te zetten. In gesprek of via geschreven woorden: ik ben graag een spiegel, motivator of begeleider richting meer bewustzijn en groei.

Over mijzelf: ik houd van hollen door de bergen, knuffelen met de hond, en pielen op de piano. Ik woon met mijn gezin in Wageningen.

Mijn pad naar regie en rust

Mijn verhaal

Vroeger was ik heel goed  in mezelf afbranden, vaak ontevreden zijn en alles perfect willen doen dan. Ik was hard voor mezelf en voelde me gestrest. Onvoldaan.

Uiteindelijk belandde ik in een zware depressie. Ik wist wat depressie met je kan doen – toen ik veertien was verloor ik mijn vader nadat hij zijn leven lang terugkerende depressies had ervaren. Dus ik wist: ik móet iets veranderen.

Dat was het startpunt van een transformatie. Ik begon te lezen en leren over mentale gezondheid, innerlijke rust en persoonlijke groei. Ik begon met verdiepen, ontdekken, proberen. En zo veranderde, op een diep level, hoe ik dacht, voelde, deed.

Ik leerde hoe ik kon stoppen mezelf in de weg te zitten. Dit pad leidde me naar regie op mijn gedachten, gezondheid en keuzes. Ik leerde hoe je patronen en gewoonten verandert. Resultaat? Veel minder stress, ontevredenheid en frustratie. En veel meer rust, positiviteit en energie.

Mijn pad naar een persoonlijke missie

Het volgende level...

Een paar jaar later vond ik mezelf terug op een grijs kantoor. Goede voorwaarden ja, en groeikansen, en stabiliteit, enzovoorts, enzovoorts.

Maar ja: ik sleepte mezelf er wel met buikpijn naartoe, om diep ongelukkig weer thuis te komen. ‘Is dit het nou?’ Het besef groeide: ik wil mijn tijd en energie besteden aan wat er voor mij écht toe doet. En bovendien leerde ik heel snel wat ik vooral níet wil: van weekend naar weekend leven, langzaam leeglopen, en bovendien mijn potentieel als een vergeten portemonnee op tafel laten liggen. 

Ik nam ontslag en begon voor mezelf, om bezig te kunnen zijn met wat voor mij betekenisvol is: persoonlijke groei, mentale gezondheid, bewust en met intentie leven, richting jezelf maar ook richting de planeet en richting anderen. Want dát is waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Intussen begon ik ook op andere vlakken mijn potentieel steeds meer te benutten. Een pad dat leidde langs marathons en opleidingen, van een verhuizing tot een shift in relaties en vriendschappen.

Ging de 1e ronde van mezelf opnieuw uitvinden van slecht naar oké, dan ging ik nu van oké naar JA! Ik tilde mijn mentale gezondheid, energieniveau, relaties en zelfbeeld naar een nieuw level. Mijn dagelijks leven voelde absoluut niet meer als een tripje op de automatische piloot. Ik stelde doelen en formuleerde mijn levensvisie. Verdiepte me nog verder in psychologie, productiviteit, motivatie, mentale gezondheid, persoonlijke transformatie. Een complete onderdompeling die tot op de dag van vandaag voortduurt (ja, ik ben een beetje een nerd, en ja, als ik ergens voor ga, gá ik ervoor).

Hoe dan ook, in een notendop is dit mijn verhaal. Dit is hoe leven met intentie voor mij. Ik voel me wakkerder dan ooit. En nu help ik anderen hetzelfde te ervaren. Dankbaar!

Visie

Waar ik in geloof

Ik geloof in een wereld waarin meer mensen met meer intentie leven: bewust, met richting, vanuit bezieling. Een wereld waarin de automatische piloot ontslag krijgt en de waan van de dag wegwaait. Een wereld waarin minder mensen zichzelf dwarszitten met twijfels, negatieve gedachten en onrust. Een wereld, kortom, met meer innerlijke rust en meer vervuld potentieel – en daarmee ook meer voldoening, gezondheid, vriendelijkheid.

Het meeste uit jezelf en je leven halen, begint in je hoofd: bij hoe je denkt, kijkt en in de wereld staat. Je mindset dus. En daaraan werken betekent eerlijk reflecteren op jezelf en je leven. Patronen en belemmeringen onderzoeken. Begrijpen hoe je denkt, voelt en doet. En vooral ook oefenen met het anders doen.

Bewust en gericht leven is belangrijker dan ooit. Want in onze maatschappij van oppervlakkig, ikke-ikke, snel, keuzestress, perfect en nooit-genoeg, zijn te veel mensen gestrest, ongelukkig, somber of hebben het gevoel: ”Is dit het nou?” Dat kan en moet anders.

Bovendien geloof ik dat ook de collectieve vooruitgang valt of staat bij het bewustzijn en de groei van individuen. Want pel alles af, en je ziet: systemen bestaan uit mensen. Oftewel, een goede plek om te beginnen, is bij jezelf.

missie

Wat ik doe

Links- of rechtsom, het gaat voor mij uiteindelijk hierom: mensen helpen vanuit bezieling te leven. Zodat je je potentieel benut. Zodat je met energie, passie en rust in je hoofd leeft. Zodat je creëert en bereikt wat er voor jóu toe doet.

Dat doe ik op de twee manieren waar ik het gelukkigst van word: schrijven en 1-op-1 coachen. Mijn kennis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching heb ik ontwikkeld via een scala aan boeken en trainingen, met als meest recente de CPION-gecertificeerde post-HBO opleiding tot Bezielende (loopbaan)Coach bij Hoogendijk Coaching Instituut.

Mijn schrijfwerk bestaat onder meer uit de MindMemo die ik om de week stuur aan mijn 1000+ lezers en de artikelen op deze website. Ook schrijf ik professioneel op het gebied van sport, mentale gezondheid en welbevinden.

Voer voor je mindset?

Wil jij om de week een portie inspiratie voor je persoonlijke groei? Meld je dan aan voor de MindMemo

Door je e-mailadres in te vullen geef je toestemming om e-mails te ontvangen en ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden en je ontvangt geen spam.